Tübitak-1001- BİNBİRÇABA Kapsamında Değerlendirilen Dermatit Önleyici, Tedaviyi Destekleyici Tekstil Yüzeyleri Projesi Kabul Edildi.

Tübitak-1001- BİNBİRÇABA kapsamında yürütücülüğünü Adıyaman Ünv.- Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu SANCAR BEŞEN’in yaptığı, “Hamamelis Virginiana Ekstraktı ile Modifiye Edilmiş Çinko Oksit Nanoyapılar Üzerine Gümüş İmmobilize Edilmiş Nanokompozitlerin Biyosentezi ve Tekstil Yüzeylerine Aktarılması Vasıtasıyla Bebek Bezi Üretiminde Kullanılabilecek Diaper Dermatit Önleyici/Tedaviyi Destekleyici Tekstil Yüzeyleri Eldesi” başlıklı proje, 24 ay süreliğine, 1 milyon 150 bin 365 TL bütçe ile desteklenmeye değer görüldü.

Üniversitesimiz Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Pınar PARLAKYİĞİT; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü’nden Doç.Dr. Gökhan ELMACI ile Eczacılık Fakültesi’nden Doç.Dr. Ali Serol ERTÜRK ve Dr. Öğretim Üyesi Erkan YILMAZ’ın araştırmacı olarak yer aldığı ve 1 yüksek lisans (tekstil mühendisi) bursiyerinin görev alacağı projenin başarı ile yürütülmesini ve verimli çıktılarla akademiye ve sektöre katkı sunmasını temenni ederiz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.