2024-2025 GÜZ DÖNEMİ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Ders kayıtları üniversitemiz akademik takvimine göre 26.08.2024-08.09.2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Üniversitemiz eğitim öğretim yönetmeliğinde kayıt yenileme ilgili maddelerin ve güncel ders müfredatlarının incelenmesi ders kayıtlarının doğru bir şekilde yapılması için faydalı olacaktır. Öğrencilerimizin ders kayıtları ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamaları halinde mutlaka akademik danışmanları ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

https://oidb.adiyaman.edu.tr/files/oidb.adiyaman.edu.tr/tr/sayfalar/mevzuat/%C3%B6nlisans%20ve%20lisans%20e%C4%9Fitim%20%C3%B6%C4%9Fretim%20s%C4%B1nav%20y%C3%B6netmeli%C4%9Fi.pdf

*Aşağıda belirtilen dersler Fakültemiz tüm bölümlerinde ortak olarak İnşaat Müh. Bölümünden uzaktan eğitim ile ortak alınacak.

Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi I
Türk dili I
Yabancı dil I


*Sosyal Seçimlik Ders (Bu dersler 3. Yarıyılda 3 tane 5. Yarıyılda 2 tane, 7. Yarıyılda 2 tane açılmıştır. Öğrencilerimiz her yarıyıl için birer tane Sosyal Seçimlik ders seçecektir.) Sosyal Seçimlik Dersleri tüm bölümler İnşaat Müh. bölümünden yüz yüze alacak. (Tekstil Müh. Bölümü hariç, Tekstil Müh. Bölümü için ayrıca görevlendirme yapılmıştır. Dersler Besni’de yüz yüze yapılacaktır. Diğer bölümlerin Tekstil Müh. Bölümünden ders seçmemesi gerekiyor.)


*Bilgisayar Mühendisliği Bölümü uzaktan eğitim dersleri ve sosyal seçimlik dersler (sos kodlu) hariç diğer tüm derslerini kendi bölümlerinden alacaklar.


*Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümleri;
1.Sınıf

Matematik I
Kimya
Fizik I


2. Sınıf
Mühendisler İçin İstatistik

Derslerini İnşaat Mühendisliği ile birlikte ortak alacaklar.


*Tekstil Müh. Bölümü dersleri Besni Mimarlık Fakültesinde yüz yüze yapılacaktır. Bu nedenle sadece uzaktan eğitim ile verilecek olan dersler İnşaat Müh. ile ortak alınacaktır. Diğer dersler için ayrıca görevlendirme yapılmıştır. Diğer bölümlerin Tekstil Müh. Bölümünden ders seçmemesi gerekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.