Kariyer Söyleşileri Etkinliği

Adıyaman Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen kariyer söyleşileri etkinliği, öğrencilere kariyer planlamalarında ilham verici bir deneyim sunarak gerçekleştirildi. "Kariyerinizin Kontrolü Kimde?" başlıklı etkinlik, sektörde deneyim kazanmış Aykut BORA beyin katılımıyla renklendi.

Etkinlikte konuşma yapan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Saadin OYUCU, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bu etkinliği düzenleme amacımız, öğrencilerimize sadece akademik bilgiler değil, aynı zamanda sektörde başarılı olabilmeleri için gerekli olan pratik bilgileri de kazandırmak. Öğrencilerimizin kariyer planlamalarında ışık tutacak bu tür etkinliklerle, onların iş dünyasına daha iyi hazırlanmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Aykut BORA, kendi kariyer yolculuğunu ve sektördeki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere, tutkuyla çalışmanın, sürekli öğrenmenin ve kariyerlerini şekillendirirken karşılaşacakları zorlukları aşmanın önemine vurgu yaptı.

Öğrencilerin etkinliğe yoğun ilgi gösterdiği ve etkileşimli bir ortamda sorularını sormaktan çekinmediği gözlemlendi. Katılımcıların, kariyer planlamalarında daha bilinçli kararlar alabilmeleri adına bu tür etkinliklerin önemli bir rol oynadığı belirtildi.

Adıyaman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, öğrencilerine sunduğu bu tür etkinliklerle sadece akademik değil, aynı zamanda pratik bilgilerle donanmış bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Geleceğin mühendislerini yetiştirme misyonuyla hareket eden bölüm, öğrencilerine sektörde başarılı birer profesyonel olmaları için gerekli bilgi ve donanımı kazandırmaya devam edecektir.