Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisansüstü Eğitim Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu Kararı ile Adıyaman Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Lisansüstü Program Açıldı

Adıyaman Üniversitesi, mühendislik eğitimine yeni bir soluk getirerek Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisansüstü eğitim programını hayata geçiriyor. Teknolojinin hızla geliştiği ve mühendislik alanında yenilikçi çözümlerin giderek daha fazla önem kazandığı günümüzde, bu program öğrencilere ileri düzey akademik bilgi ve araştırma fırsatları sunmayı hedeflemektedir.

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılan lisansüstü program, yüksek lisans düzeyinde öğrenci kabul edecektir. Programın temel amacı, öğrencilerin araştırma ve geliştirme yetkinliklerini artırarak sanayi ile iş birliği içinde uygulamalı projeler üretmelerine katkı sağlamaktır.

Yenilikçi Müfredat ve Modern Laboratuvar Olanakları

Adıyaman Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği lisansüstü programı, yenilikçi ve güncel bir müfredata sahiptir. Program, sayısal işaret işleme, yapay zeka, güç sistemleri, kontrol ve otomasyon gibi çeşitli mühendislik alanlarında araştırma yapma imkânı sunacaktır. Ayrıca, bölümümüzün modern laboratuvarları ve teknik altyapısı sayesinde, öğrenciler uygulamalı araştırma projeleri gerçekleştirme fırsatı bulacaklardır.

Deneyimli Akademik Kadro ve Araştırma İmkânları

Lisansüstü programın öne çıkan özelliklerinden biri, alanında deneyimli akademik kadrosudur. Öğrenciler, mühendislik dünyasında çeşitli akademik çalışmalara imza atmış akademisyenlerin rehberliğinde eğitim alacak ve projelerinde birebir destek göreceklerdir. Üniversitemiz bünyesinde yürütülen ulusal ve uluslararası projeler, öğrencilere araştırma yapma ve inovatif çözümler geliştirme konusunda geniş fırsatlar sunacaktır.

Başvuru ve Kabul Koşulları

Programa başvurular, Adıyaman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün resmi internet sitesi üzerinden ilgili alım dönemlerinde yapılacaktır. Başvuru koşulları ve kabul süreçlerine ilişkin detaylı bilgiler de aynı platformdan edinilebilecektir.

Yüksek Lisans Eğitim Programı başvuru sürecinde desteklerini bölümümüzden esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KELEŞ hocamıza şükranlarımızı arz ederiz.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı