Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

ADYÜ Öğretim Üyesi KÖKSAL’dan TÜBİTAK Bilim Söyleşileri "Nükleer Enerji"

ADYÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Kağan KÖKSAL, Adıyaman Besni 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde TUBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında "Akkuyu NES Özelinde Nükleer Enerji" konulu söyleşi gerçekleştirmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezinde, Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Kağan Köksal tarafından yapılan söyleşiye Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve Şube Müdürü Adil Kahya da katılım sağladı. TUBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında yapılan söyleşide, ülkemizin ilk nükleer enerji santrali olacak olan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali konu alınarak, nükleer enerjinin öğrencilerle tartışılması hedeflendi. Katılımcılara nükleer enerji santrallerinin çalışma mantığı, avantaj-dezantajları ve ülkemize katkıları konuşuldu. Toplum özelinde öğrencilerde oluşan yanlış algı ve bilgi kirliliği Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Kağan Köksal tarafından giderilmeye çalışıldı. Oldukça verimli geçen söyleşi sonunda öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı. Öğrencilerin ilgisinden memnun olduğunu belirten Sayın Köksal, yapılan toplantıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Kağan Köksal'a teşekkürlerini bildirerek, kendisine Teşekkür Plaketi takdim etti. Ayrıca Söyleşi Teşekkür belgesini Şube Müdürü Adil Kahya ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Mükremin Özer takdir ederek söyleşiden duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Kağan KÖKSAL gösterilen ilgiden ve misafirperverlikten dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerini sunmuştur.