Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Bölüm Öğretim Üyemizden Tübitak 1001 Projesi

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Büyük ’ün araştırmacı olarak proje ortağı olduğu “Afet, Elektrik Kesintileri ve Acil Şarj Durumları için Elektrikli Araçtan-Araca (V2V) Şarj Sisteminin Tasarımı ve Deneysel Analizi” projesi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde hibe almaya hak kazandı. Doç. Dr. Büyük, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden öğretim elemanlarından oluşan proje ekibiyle elektrikli araç teknolojisinin giderek yaygınlaştığı günümüzde, elektrik kesintileri ve afet durumlarında güç kaynaklarının sınırlı olduğu koşullarda elektrikli araçların kullanımını desteklemek için çalışacak. Doç. Dr. Mehmet Büyük ve proje ekibi, projede elektrikli araçların acil şarj durumları için Araçtan-Araca (V2V) şarj sistemlerinin tasarımı ve bu sistemlerin deneysel analizini hedefliyor.

Hocamızın başarılarının devamını dileriz.

Bölüm Başkanlığı