Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Bölüm Öğretim Üyemizden TÜBİTAK 1001 Projesi

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Büyük ’ün araştırmacı olarak proje ortağı olduğu “Güç Kalitesi Problemlerinin Tespiti ve Görüntülenmesinin Derin Öğrenme Yöntemiyle Uygulamalı Analizi” projesi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde hibe almaya hak kazandı. İskenderun Teknik Üniversitesinde yürütülecek 1001 Projesine Adıyaman Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesinden araştırmacılar da paydaşlık edecek. Bir sinyalin genlik ölçümü, gerilim çukuru/tepesi tespiti, ana harmonik analizi, araharmonik analizi, toplam harmonik bozulma (THB) miktarı ve faz bilgisi gibi fonksiyonların derin öğrenme tabanlı bir yöntemle bulunması hedeflenen bu projede, elektriksel sinyaldeki güç kalitesi problemlerinin tespiti ve sınıflandırılmasının yapılması için hızlı, pratik ve yenilikçi bir çözüm sunulacaktır. Böylece güç kalitesi analizörünün veya pahalı osiloskopların kullanımını azaltarak hem uygun maliyetli hem de daha fonksiyonel özgün bir yaklaşım geliştirilmesi amaçlanıyor.