Tübitak-1001-BİNBİRÇABA kapsamında yürütücülüğünü Adıyaman Ünv.- Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Leyla Eren Karahan’ın yaptığı, KSÜ-Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Karabekmez Erdem ile Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çelikel Güngör ’ün araştırmacı ve Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros ÖZER' in danışman olarak yer aldığı "Beyaz Dut (Morus Alba L.) Unu Katkılı Badem Özütünden Yoğurt Benzeri Fermente Ürün Üretiminde Mikroenkapsüle Akkermensia Muciniphila 'nın Kullanım Olanaklarının Araştırılması" başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır.