Gıda Mühendisliği Bölümü

Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) Hakkında

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) 07.01.2022 tarihinde sona erecek olup,

  1. UME öğrencisinin, UME Sonuç Raporunu ve UME aldığı firmadaki herhangi bir sorunun çözümüne yönelik veya AR-GE/ÜR-GE amaçlı detaylı bir projeyi e-posta olarak UME danışmanına 03.01.2022 tarihine kadar göndermesi gerekmektedir.
  2. UME öğrencisi, ilgili alandaki uygulamaları da içeren, bölüm kurulu tarafından önceden belirlenmiş olan konulardan çoktan seçmeli bir sınava tabi tutulacaktır. Çoktan Seçmeli Sınav 10.01.2022 tarihinde saat 10.00'da yüz yüze yapılacaktır.
  3. UME öğrencisi, çoktan seçmeli sınavdan geçer puan (70/100 üzerinden) aldığı takdirde sonuç raporunu ve projesini ilgili bölüm başkanlığı tarafından biri öğrencinin UME danışmanı olmak üzere üç öğretim elemanından oluşturulan "UME Sonuç Raporu ve Proje Değerlendirme Jürisi" önünde sunmaya hak kazanacaktır. Çoktan seçmeli sınavdan 70 puandan düşük alan öğrenciler başarısız sayılarak UME'yi tekrar alacaktır. Sunumlar 11.01.2022 tarihinde yüz yüze yapılacaktır.
  4. Firmalar, UME öğrencisini https://ume.adiyaman.edu.tr adresinin belgeler kısmında bulunan "FİRMA UME DEĞERLENDİRME FORMU"nu doldurmak suretiyle değerlendirecektir. Firma tarafından doldurulduktan sonra kaşelenip imzalanacak olan formun, firma yetkilisi tarafından öğrencinin UME danışmanına 03.01.2022 tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir.
  5. UME öğrencisinin, firma yetkilisi tarafından onaylanan yoklama çizelgesini 10.01.2022 tarihinde UME danışmanına
    teslim etmesi gerekmektedir (Yoklama çizelgelerinin firma yetkilisi tarafından mutlaka imzalanıp onaylanması gerekmektedir).

Bu dönem UME alan öğrencilerimiz yukarıda sıralanan maddelere göre UME eğitimini tamamlayacaktır.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.