Gıda Mühendisliği Bölümü

UME Çoktan Seçmeli Sınavı Hakkında

Bölümümüz web sayfası duyurularında yayınlandığı üzere UME öğrencisi, ilgili alandaki uygulamaları da içeren, bölüm kurulu tarafından önceden belirlenmiş olan konulardan çoktan seçmeli bir sınava tabi tutulacaktır. Çoktan seçmeli sınav 04.07.2023 tarihinde saat 11.00’da A12 nolu derslikte yapılacaktır.

Çoktan seçmeli sınav Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Muhafaza Yöntemleri, Gıdalarda Temel İşlemler ve Gıda Kalite ve Güvenliği Sistemleri konularını kapsayan yirmibeş sorudan oluşacaktır.

Çoktan seçmeli sınavdan geçer puan (70/100 üzerinden) alan öğrencilerimizin “UME Sonuç Raporu ve Proje Değerlendirme” sunumları 04.07.2023 tarihinde saat 14.00’da A12 nolu derslikte yapılacaktır.

Çoktan seçmeli sınav için örnek sorulara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.